Звената Български документи за самоличност на МВР ще съдействат на хората,

...
Звената Български документи за самоличност на МВР ще съдействат на хората,
Коментари Харесай

МВР ускорява издаването на нови лични карти заради изборите

Звената " Български документи за идентичност " на МВР ще спомагат на хората, които нямат годни документи, да упражнят правото си на глас на парламентарните избори. 

В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жители, подали към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен документ за идентичност (лична карта, персонален /зелен/ паспорт) или персонална карта с изминал период на годност. 

При неспособност да бъде издадена нова персонална карта до края на работния ден на 02 април 2021 година, по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават. 

За да бъде издадено уверение е належащо жителите персонално да подадат искане в Столична дирекция на вътрешните работи, Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи и Районните управления при СДВР/ОДМВР за дните от 30 март 2021 година до 3 април  2021 година от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 4 април 2021 година от 08.30 ч. до 19.00 ч.

В случай, че работното време на съответното звено " Български документи за идентичност " е друго, удостоверенията ще се издават в границите на работното време на звеното, като наложително ще се съблюдава интервалът на 03.04.2021 година (събота) и на 04.04.2021 година (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е сложена на входа на пространствата, в които се реализира административно обслужване на жители по линия на документи за идентичност и на интернет страницата на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР.

Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на правото на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта. Те ще послужат единствено пред секционната изборна комисия и са валидни  за изборния ден 4 април 2021 г. 

В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР), Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР без значение от оповестения непрекъснат и сегашен адрес.

Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР